Kerstmarkt in Dordrecht

Wolwevershaven Dordrecht

Afgelopen weekend was de kerstmarkt in Dordrecht. Volgens de organisatoren de grootste van het land. Ik zag met name stofzuigerzakken, bijvulinkt en heel veel lelijke lampjes, maar gelukkig kwamen we ook langs de Wolwevershaven met schitterend licht. Vorige maand nog druk met de aankomst van Sinterklaas, maar hij lag er nu verlaten bij. Volgens mij toch wel één van de mooiere plekjes van Nederland.

Kerstbal

Grote Kerk Dordrecht

Groothoofd

Kransjaar

Kerstster

Kerstbal

Zelf foto’s afdrukken

De recente aankoop van een fotoboek met limited edition print van de Schotse fotograaf Bruce Percy deed me beseffen dat ik me toch eens iets meer moest gaan verdiepen in de mogelijkheden voor het zelf afdrukken van mijn foto’s. Net zoals mijn eigen foto’s ken ik de foto’s van Bruce voornamelijk digitaal (ik heb wel een paar fotoboeken en canvasdoeken), maar op papier nemen de foto’s een hele nieuwe dimensie aan. Veel fotografen beschouwen een foto ook pas echt een foto als deze is afgedrukt.

Vorige week heb ik ook een EPSON Stylus Photo R3000 printer aangeschaft met een stapel Ilford fotopapier (heb een sample pack met vier verschillende papiersoorten). Ben druk aan het experimenteren met de verschillende papieren en instellingen, de A4 prints zien er al best goed uit, volgende week eens experimenteren met A3. De theorie van het zelf foto’s afdrukken en calibreren van je monitor leg ik uit op DigitaleFotografieTips.nl.

Fijne dagen!

Geplaatst in Fotos, Shoots en getagged met , , .

2 Responses to Kerstmarkt in Dordrecht

    Geef een reactie

    Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.